Posts recents

Home / Posts recents

Últimes notícies i novetats

Calçotada 2017-2018

4 comments

Sobre l'origen del calçot hi ha diverses versions però la més coneguda és la que atribueix a en Xat de Benaiges, un camperol que va viure a Valls a la fi del segle XIX, la invenció d'aquest cultiu. En Xat de Benaiges va posar un parell de brots de cebes al foc i va descobrir per atzar un plat que a la primeria del segle XX ja havia esdevingut habitual en moltes llars de Valls. El nom del calçot prové de la manera de plantar-lo, mig colgat a la terra, que es coneix com a «calçar», perquè el brot sigui ben blanc i tendre. La calçotada o menjada de calçots consisteix a enfilar els calçots amb un filferro, coure'ls en una brasa feta de llenya i trossos de cep de vinya i menjar-se'ls amb la salsa i seguits de botifarra amb seques (mongetes) o alguna altra mena de carn que pot amanir-se també amb aquesta deliciosa salsa. La ceba en general és una planta amb contingut de vitamines i minerals molt ampli. Se li atribueixen propietats tonificants, diürètiques, digestives i afrodisíaques. En el cas del calçot s'ha comprovat que té un contingut interessant en compostos anticancerosos. El diàmetre del calçot pot arribar a fer entre 1,7 i 2,5 centímetres i la cama blanca entre 15 i 25 centímetres.

Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Cal%C3%A7ot

Trip Advisor ens puntua amb un 4,5 sobre 5...

Trip Advisor ens puntua amb un 4,5 sobre 5... i ja tenim més de 110 opinions...

Font: https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g1439240-d2392038-Reviews-Restaurant_Can_Gros-Vilobi_d_Onyar_Province_of_Girona_Catalonia.html

Cargols Can Gros

Disposem d'una àmplia varietat, amb tomàquet, picants, amb roquefort, amb cansalada i all, amb allioli .. etc

Font: Can Gros

Bacallà Can Gros

Un clàssic entre els nostres clients. Al forn amb patates, ceba i tomata... a la llauna, fregit amb all i julivert, al rocafort, amb samfaina.

Font: Can Gros

Comentaris

Xavier
11 Set 2017

Esperant comentari...

Enric

DEsperant comentari...

Sílvia
11 Set 2017

Esperant comentari...

Sílvia
11 Set 2017

Esperant comentari...

Deixa un comentari